Sporda Performans Değerlendirme ve Yetenek Seçimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Merkezimiz Personeli Öğretim Görevlisi Hüsnü CANBOLAT Almanya'da Önemli Ziyaretlerde Bulundu.

Merkezimiz personellerinden öğretim görevlisi Hüsnü CANBOLAT, akademik kariyerine ve spor bilimi alanındaki çalışmalarına değerli bir katkı sağlamak amacıyla Almanya'nın saygın eğitim kurumlarından biri olan Köln Spor Akademisi'nde Erasmus Personel Hareketliliği programı kapsamında ziyaret ve çalışmalarda bulundu. (The German Sport University Cologne-Deutsche Sporthochschule Köln)

Köln Spor Akademisi, spor bilimleri alanında uluslararası düzeyde tanınan ve saygı gösterilen bir üniversite olarak öne çıkmaktadır. Almanya'da spor bilimleri branşı konusunda lider olan bu üniversite, uluslararası düzeyde 17. sırada yer almasıyla da dikkat çekmektedir. Hüsnü CANBOLAT'ın bu üniversitede gerçekleştirdiği ziyaret, Türk spor bilimleri alanının uluslararası arenada daha fazla tanınması ve işbirliği olanaklarının artırılması açısından büyük bir öneme sahiptir.

Bu özel ziyaret sırasında, Köln Spor Akademisi'nin Spor Bilişimi Departmanı'ndan Prof. Dr. Stefanie Klatt, Dr. Frowin Fasold ve Patrick Engel gibi alanında uzman isimlerle görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde, spor ve teknolojinin kesişimindeki heyecan verici projelerin tartışılması sağlandı. Görüntü işleme teknolojilerinin kullanımıyla hentbol oyuncularının analizlerinin yapılması ve yapay zeka ile basketbol hakemlerinin performanslarının izlenmesi gibi projelerin potansiyeli ele alındı. Bu projeler, sporun geleceğinde teknolojinin nasıl bir rol oynayabileceğini gösteriyor.

Ayrıca, uluslararası projeler için istişareler yapılarak uluslararası işbirliklerinin güçlendirilmesi hedeflendi. Bu, Türk spor bilimcileri ile dünya genelindeki uzmanlar arasında daha fazla bilgi ve deneyim paylaşımının önünü açmaktadır.

Hüsnü CANBOLAT, üniversite görüşmelerinin ardından sporcu performans değerlendirmesi ve yapay zeka ile genç yetenekli sporcu adaylarının belirlenmesi konularında uzmanlaşmış AIGON-KIGON şirketi yöneticileriyle de üretken görüşmeler yaptı. AIGON-KIGON şirketi, spor alanında yapay zeka uygulamaları ve cihazları üreten bir öncüdür. Bu görüşmeler, Türkiye'de spor bilimlerinin ve teknolojisinin nasıl daha etkili bir şekilde kullanılabileceği konusunda önemli fikirlerin paylaşılmasını sağladı.

Ayrıca, KIGON şirketi tarafından üretilen ve Almanya'daki birçok takımda kullanılan "cognitive simulation 360" cihazı tanıtıldı. Bu cihaz, sporcuların bilişsel yeteneklerini geliştirmek için kullanılan önemli bir teknolojik ürün olarak ön plana çıkıyor.

Hüsnü CANBOLAT'ın bu önemli ziyareti sadece bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmekle kalmayıp, aynı zamanda uluslararası işbirliği ve dostluğun önemini de vurguladı. Hüsnü CANBOLAT, hem Prof. Dr. Stefanie Klatt'a hem de KIGON şirketi yöneticilerine Türk Bayrağı ve Türk Lokumu hediye ederek bu işbirliği ve dostluğu daha da pekiştirdi.

Sonuç olarak, Hüsnü CANBOLAT'ın bu başarılı Almanya ziyareti, spor bilimi, yapay zeka ve teknoloji alanlarında önemli işbirliği fırsatlarına kapı açmış ve genç yetenekli sporcu adayları için daha parlak bir geleceği müjdelemiştir. Türkiye'nin spor bilimleri alanındaki potansiyelini uluslararası düzeyde sergilemek adına önemli bir adım olmuştur.

Menüyü Kapat